Namiddagprogramma

Namiddagprogramma

In de namiddag kan je op individuele basis deelnemen aan onze KnipoogDag in Genk. Iedereen is welkom, ook niet-leden van vtbKultuur.

Het Genkse mijnerfgoed imponeert. C-mine op de oude mijnsite van Winterslag is de uitvalsbasis van onze KnipoogDag. De C staat voor creativiteit en combineert prachtig industrieel erfgoed met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid.

Tijdens de KnipoogDag duik je volledig in het mijnverleden en ontdek je hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormt voor hedendaags design, kunst, creativiteit en innovatie. Verrassende concerten en boeiende gidsen kruiden je ontdekkingstocht.

  • Verken het Energiegebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum. Kruip er letterlijk in de installatie Life of Tree van Theater Tol en laat je meenemen naar het verleden van enkele spraakmakende vrouwen. Of geniet van een fijn mini-concert gebracht door de Genkse Academie voor Kunst.
  • Beklim een van de schachtbokken op het plein van C-mine en bewonder het uitzicht.
  • Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de top van de schachtbok.
  • Het voormalige metaalmagazijn is dan weer het werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist. 
  • Rond de mijn van Winterslag vind je een multiculturele wereld. In de Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er verre specialiteiten ontdekken in de vele kruidenierszaakjes. Spring ook eens binnen in een van de galerijen die hun deuren openen. Zo ontdek je bij Oja de synergie tussen studio, interieur, juwelen en objecten.
  • Sluit aan bij een begeleide wandeling in de tuinwijk en zie hoe de typische architectuur, het vele groen en de unieke stratenpatronen het bijzondere karakter van deze mijncité’s bepalen.
  • Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk. Hier kom je in verwondering voor de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw. Bezoek in de bibliotheek een tentoonstelling of geniet er van een akoestisch concert.
  • In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je dan weer een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen vanuit het begin van de 20ste eeuw.
  • In het molenvijverpark krijg je tijdens een begeleide wandeling het verhaal van de vroegere en hedendaagse kunstenaars te horen.

Tussen 17.00 u. en 18.00 u. sluiten we de KnipoogDag af in stijl op het binnenplein van C-mine. 

Het gedetailleerde programma met plannetjes krijg je bij inschrijving op de dag zelf. Wil je graag vooraf je bezoek aan de KnipoogDag al voorbereiden, dan kan je alvast de pdf van ons programmablad bekijken. 

 

 

Grotehondstraat 44 b 1/1 2018 Antwerpen
info@vtbkultuur.be
T 03 224 10 52

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x