Voormiddagprogramma

Voormiddagprogramma

Diverse vtbKultuur-afdelingen organiseren in de voormiddag een exclusief programma. Via begeleide bezoeken en rondleidingen achter de schermen kom je alles te weten over de parels van Genk. De rondleidingen zijn georganiseerd in kleine groepen, zo mis je geen enkel detail.

Inschrijven voor het voormiddagprogramma doe je bij de deelnemende afdelingen. De meeste afdelingen organiseren ook busvervoer naar Genk en terug.

 

1. Sitetocht in Thor Park

Thor, het technologiepark van 93 ha groot, biedt onderdak aan innovatieve ondernemingen en organisaties, aan denkers en doeners. Het profileert Genk als de technologiestad van de toekomst. Samen met je gids verken je de site die in volle ontwikkeling is.

2. Bezoek aan het hoofdgebouw Thor Central

Altijd al willen weten hoe je energie uit steenkool haalt? Of waarom de mijnwerkers in Waterschei melk moesten drinken als ze uit de grond kwamen? Tijdens de interactieve ‘Energytour’  in het hoofdgebouw kom je het allemaal te weten. De gids combineert straffe mijnanekdotes met boeiende weetjes over energie.

 3. Bezoek aan ‘Het Mijndepot’

In het voormalige magazijn van de mijn in Waterschei huist vandaag ‘Het Mijndepot’. Hier houden oud-mijnwerkers het erfgoed en het mijnverleden levendig, met een expo en met straffe, ontroerende en mooie verhalen die ze voor jou graag opdiepen.

4. Bezoek aan de Oekraïens-katholieke kerk en tuinwijk in Waterschei

Terwijl hun mannen in de mijn werkten, hielden de vrouwen en kinderen de tuinwijken van Waterschei levendig. Uit hun land brachten ze gewoonten en gerechten mee. Zo ontstond een smeltkroes van culturen die nog altijd de charme van de wijk bepaalt. Aan het einde van de wandeling krijg je de kans om eens binnen te kijken in de Oekraïens-katholieke kerk, gelegen in een voormalig logementsgebouw van de mijn.

5. Citéwandeling in Zwartberg

De wandeling vertrekt aan de ‘Mijnkathedraal’ en leidt je langs de getuigen van de bloei van Zwartberg. Industriële gebouwen zijn verdwenen, maar de wijken, school en andere bezienswaardigheden houden het rijke verleden levendig. 

6. Bezoek aan de Turkse moskee Sledderlo

Trek je schoenen uit om de weidse gebedsruimte te betreden: 1 200 m² kleurrijk vast tapijt, een serene architectuur, een indrukwekkend spreekgestoelte en sierlijke Arabische geschriften. 

7. Nationaal Park Hoge Kempen

Vanuit Kattevennen, een van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park, neemt een Ranger je mee op verkenning in het park en de omgeving. De Ranger voert je langs de mooie plekjes en laat je verder kennismaken met deze speciale natuur.

8. Cosmodrome

Domein Kattevennen is de Genkse toegangspoort tot het enige nationaal park van Vlaanderen. Hier ontdek je de Cosmodrome, een planetarium met gigantische sterrenkijker en een 360°-projectiehemel. Een adembenemende ontdekkingstocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.

Grotehondstraat 44 b 1/1 2018 Antwerpen
info@vtbkultuur.be
T 03 224 10 52

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x